English

De omgeving

 

Home 
De omgeving 
 Somphong 
Condotel Oasis 
SunSet Heights 
Medisch 
Prijslijst 
Mail formulier 
Contact us 
Gastenboek 
Informatie 

 

 

Click to enlarge

 

De omgeving van Somphong Condotel

 

Het kleine vissersdorpje Ban Amphur

 

Ban Amphur

 • Ban (betekent dorp) Amphur is een klein, vriendelijk vissersdorpje  een paar kilometer vanaf  het drukke Pattaya. Het heeft een eigen lokale markt en beschikt over fantastische visrestaurants aanhet strand. Je kunt hier iedere dag verse vis eten voor heel weinig geld. Drie van deze visrestaurants zijn tot in Bangkok bekend en staan in hoog aanzien. Het zijn de restaurants: Preecha, Seawan en Malabar. Alle drie een bezoekje zeker waard.

Ban Amphur strand

 

Naar het strand

 • Het is een korte wandeling naar de boulevard van Ban Amphur. Hier staan strandstoelen en parasols tot uw beschikking. Eten en drinken wordt je aangereikt en je kunt een koele "coconut" drinken onder de palmbomen. Op de hoek van Somphong Condotel kun je een Songtau taxi nemen naar Pattaya of zelfs helemaal naar Bangkok. Een Songtau naar Pattaya kost je 20 baht per persoon.

Wat is hier te doen

 

Wat, waar, wie

 • Golfen, alle soorten van watersport zoals vissen op zee. Een boot, auto of brommer huren naar een , olifantendorp of zelf op een olifant rijden,  het apendorp, onderwaterwereld, allerlei excursies of voor een gezonheids controle, echt alles is hier mogelijk.
 • Zo maar een reisverslag van onze gasten :

    Omrekenen van Thai bath naar Euro

 

  Geldzaken 

 • De Thaise munteenheid is de Bath. Alle munten en bankbiljetten dragen de beeltenis van de koning.
  Bij de vele banken en wisselkantoren kunt u snel en gemakkelijk geld wisselen. Ook treft u binnen de toeristische gebieden door geheel Thailand pinautomaten (ATMís) aan die meestal voorzien zijn met het maestro/cirrus, VISA en MasterCard logo. Deze pinautomaten staan al in de aankomsthal van het vliegveld.
  De meeste pinautomaten hebben een Engelse gebruiksaanwijzing.Gaat u buiten de toeristische gebieden dan is het raadzaam om voldoende contant geld mee te nemen.

 

 

 


Copyright (c) 2006 Ls. All rights reserved.

lelaaukes@gmail.com